2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Datenschutzerklärung

Tietosuojalauseke.

A. Vastuuhenkilö
Olemme iloisia, että käytät Volkswagen AG:n, Berliner Ring 2, DE-38440 Wolfsburg, sähköposti: carnet-support@volkswagen.de, merkitty Braunschweigin käräjäoikeuden kaupparekisteriin numerolla HRB 100484 (Volkswagen AG) verkkosivulla ja kiitämme kiinnostuksestasi yritystämme ja tuotteitamme kohtaan. Seuraavassa kerromme tietojesi keräämisestä, käsittelystä ja käyttämisestä. 

B. Yleiset tiedot, protokollatiedot
Yleensä voit käyttää Volkswagen AG:n verkkosivuja kertomatta meille, kuka olet.

Siinä tapauksessa keräämme automaattisesti vain seuraavat protokollatiedot:

  • nimetön evästetunnus, joka ei mahdollista IP-osoitteesi selvittämistä,
  • käyttämäsi käyttöjärjestelmä, verkkoselain ja säätämäsi kuvaruudun tarkkuus,
  • käyntisi päivämäärä ja kellonaika
  • verkkosivut, joilla olet käynyt sivustollamme ja
  • verkkosivusto, jolta tulet sivustollemme.

Ellei seuraavissa luvuissa toisin mainita, tietoja käsittelee vain Volkswagen AG.

C. Henkilötietojesi kerääminen, käsitteleminen ja käyttäminen
Henkilökohtaisia tietojasi ovat esimerkiksi nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. Henkilökohtaisia tietoja kerätään, käsitellään ja/tai käytetään vain, kun olet toimittanut ne meille itse esim. sinun ja meidän välisemme sopimussuhteen perustamista, sisällön muokkaamista tai muuttamista varten tai henkilökohtaisiin palveluihin rekisteröitymistä varten tai kun teet meille tiedustelun verkkosivujen kautta. Lisäksi henkilökohtaisia tietojasi käytetään vain, kun olet antanut meille suostumuksesi esim. mainosten ja markkinatutkimusten vastaanottamiseen.

I. Julkaisujen ja uutiskirjeiden tilaaminen
Tällä verkkosivulla voit tilata uutiskirjeen tai Volkswagen AG:n julkaisuja (esim. yritysraportteja) sekä tehdä yhteydenottopyynnön. Tässä yhteydessä antamiasi henkilötietoja kerätään, käsitellään ja käytetään vain kyseisen palvelun tarjoamiseen suostumuksesi mukaisessa laajuudessa. Volkswagen AG käyttää tässä nk. Double-Opt-In-menetelmää. Tällöin sinulle lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen viesti, jossa sinua pyydetään vahvistamaan suostumus. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa ilmaiseksi ilmoittamalla siitä Volkswagen AG:lle esimerkiksi seuraavaan sähköpostiosoitteeseen: datenschutz@volkswagen.de

Tällä verkkosivulla voit tilata Volkswagen AG:n julkaisuja, kuten kuvastoja. Tätä varten tarvitsemme seuraavia henkilötietojasi: sukunimi, etunimi, osoite. Volkswagen AG käyttää näitä tietoja (sopimustietojen käsittelijän kautta) vain sinun ja meidän välisemme ilmaisen sopimuksen perustamiseen, sisällön muokkaamiseen tai muuttamiseen julkaisujen tilaamista varten (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 sivun a alakohta). Kerätyt tiedot poistetaan haluttujen julkaisujen toimittamisen jälkeen, ellei muita säilytysaikoja (esim. vero-oikeudelliset säilytysvelvollisuudet) ole voimassa.

Tällä verkkosivulla voit lisäksi tilata uutiskirjeen. Käytämme tässä yhteydessä annettuja tietoja (sähköpostiosoite ja valinnaisesti suku- ja etunimi) ainoastaan näiden palveluiden tarjoamiseen hyväksyntäsi mukaisesti (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 sivun a alakohta). Volkswagen AG käyttää tässä nk. Double-Opt-In-menetelmää. Tällöin sinulle lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen viesti, jossa sinua pyydetään vahvistamaan suostumus. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa ilmaiseksi ilmoittamalla siitä Volkswagen AG:lle esimerkiksi jokaisessa uutiskirjeessä olevan Peruuta tilaus -linkin kautta tai seuraavalla verkkosivulla:https://datenschutz.volkswagen.de. Jos peruutat uutiskirjeen tilauksen, henkilötietosi poistetaan, ellei niitä koskevia muita säilytysaikoja (esim. vero-oikeudelliset säilytysvelvollisuudet) ole voimassa. Uutiskirjeen lähettämisestä vastaa tietojenkäsittelijä toimeksiannostamme. 

II. Koeajo
Jos olet kiinnostunut autoistamme, voit ilmoittaa verkkosivujen kautta toiveestasi koeajoon. Tätä varten Volkswagen AG kerää seuraavat henkilötiedot ja välittää ne valitsemaasi Volkswagen-huoltoon: nimi, arvoasema, puhuttelu, sähköpostiosoite. Jos olet pyytänyt valitsemasi Volkswagen-huollon yhteydenottoa puhelimitse, kerätään lisäksi puhelinnumero. Tämä tietojen kerääminen ja välittäminen tapahtuu sopimusneuvottelusuhteen perusteella (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 sivun a alakohta) koeajon suorittamista varten valitussa Volkswagen-huollossa. Volkswagen-huolto käyttää välitettyjä tietoja ottaakseen sinuun yhteyttä valitsemasi palvelukanavan kautta. Volkswagen AG poistaa antamasi tiedot sen jälkeen, kun ne on välitetty Volkswagen-huollolle. Volkswagen-huolto poistaa tiedot koeajon päättymisen jälkeen, ellei muita säilytysaikoja (esim. vero-oikeudelliset säilytysvelvollisuudet) ole voimassa. 

Tietojen luovutus
Henkilötietoja luovutetaan kolmannelle osapuolelle vain siltä osin, kuin se on tarpeen sopimuksen tekemisen osalta. Tämä on tilanne esim. silloin, kun haet Google Inc.:n (Google) Google Maps -palvelun kautta jälleenmyyjää, jotka näytetään sinulle kartalla.

Katso lisätietoja Googlen tietojenkäsittelystä seuraavasta linkistä:

III. Suostumus markkinointiin ja markkinatutkimukseen
Jos haluat edelleen saada tietoja tuotteistamme, voit tilata niistä mainoksia. Tätä varten käsitellään annettavanasi olevan suostumuksen yhteydessä (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 sivun a alakohta) seuraavia tietoja mainosilmoituksen tarkoituksiin: sukunimi, etunimi, sähköpostiosoite ja/tai puhelinnumero). Volkswagen AG käyttää suostumuksen pyytämisessä niin sanottua Double-Opt-In-menetelmää. Tällöin sinulle lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen viesti, jossa sinua pyydetään vahvistamaan suostumus. Katso tietoja suostumuksen peruuttamisesta Oikeutesi-osiosta.

IV. Tarpeenmukainen mainonta (kohdennettu mainonta)
Volkswagen AG luo tarpeenmukaista sisältöjen näyttämistä ja mainontaa (kohdennettu mainonta) varten selainkohtaisia käyttöprofiileja (verkkomedialain 15 §:n 3 kohdan mukaan). Selainkohtainen tarkoittaa tässä tapauksessa, että identiteettisi selvittäminen fyysisenä henkilönä ei ole mahdollista, vaan ainoastaan selaimesi voidaan tunnistaa evästeissä olevien tunnisteiden avulla. Evästeet ovat pieniä tiedostoja, jotka sisältävät konfiguraatiotietoja. Tiedostot tallennetaan päätelaitteeseen. Tällöin kerätään tietoja toimistasi sivuilla, joilla olet vieraillut (esim. selauskäytäntö, niiden Internet-tarjontojen alasivut, joilla olet vieraillut, napsautetut mainokset). Sisällöt tallennetaan yleensä pseudonymisoituina. Se tarkoittaa, että mahdollisten tunnistamispiirteiden korvaaminen on pseudonymisoitava merkinnällä, jotta henkilön määrittäminen voidaan sulkea pois tai sitä voidaan olennaisesti vaikeuttaa.

Profiilitiedot sisältävät siis rajoitetun määrän liiketoiminnan kannalta olennaisia käyttäytymiselementtejä. Näin mahdollistetaan ilman henkilötietojen antamista, että algoritmit voivat arvioida napsautuskäyttäytymistäsi Volkswagen-verkkosivuilla ja laatia ennusteita, jotta sinulle voidaan näyttää valittuja, räätälöityjä ja olennaisia mainoksia ja verkkokampanjoita.

Evästeiden käyttö on automaattisesti hyväksytty useimmissa verkkoselaimissa. Voit vastustaa nimettömän käyttöprofiilin luomista milloin tahansa tulevaa käyttöä ajatellen säätämällä selaimesi asetuksia siten, että selain ei hyväksy lainkaan evästeitä tai hyväksyy vain tietyt evästeet tai pyytää sinulta hyväksyntää evästeiden käyttöön. Tästä johtuen et välttämättä pysty käyttämään aivan kaikkia internetsivustojemme toimintoja täydellisesti. Lisäksi voit vastustaa tietojen käsittelyä napsauttamalla seuraavaa linkkiä:

Napsauta tästä, jos haluat poistaa pseudonymisoidun tiedonkeruun käytöstä.

Napsauta tästä, jos haluat ottaa pseudonymisoidun tiedonkeruun uudelleen käyttöön.

Huomaa, että vastustuksesi evästeiden muodossa toimii vain, jos selaimesi on asetettu siten, että evästeiden käyttö on sallittu. Jos poistat tämän evästeen, käytät toista selainta tai vaihdat laitetta, sinun on vastustettava pseudonymisoidun tiedonkeruun käyttöä uudelleen. On hyvä tietää, että kaikkien evästeiden poistamisen yhteydessä myös edellä mainittu eväste pseudonymisoidun käyttöprofiilin keräämistä varten poistetaan ja se on asennettava uudelleen. Lisätietoja evästeistä, katso yrityksemme Evästeiden ohjeet.

Jotta voimme optimoida verkkotarjouksiamme jatkuvasti, käytämme yhteistyökumppaneidemme palveluita nk. tunnisteintegraation avulla. 24.5.2018 yhteistyökumppanimme ovat seuraavat:

  • AdForm
    AdForm on teknologiapalveluntarjoaja, joka mahdollistaa mainostoimenpiteiden joustavan toiston sekä seurannan ja valvonnan. Se tallentaa evästetiedot enintään 60 päivän ajaksi. Katso lisätietoja AdFormista alla mainitusta linkistä, kohdasta General Practice.
  • Evergage
    Evergage on asiakaspohjainen personointityökalu. Yllä kuvatun käytön arvioinnin perusteella ratkaisu mahdollistaa personoitujen sisältöjen näyttämisen tunnistamatta henkilökohtaisia tietoja.
  • Sizmek
    Sizmek on mainoskampanjoiden hallintaan erikoistunut palveluntarjoaja. Evästeet tallentavat tietoja mainostoimenpiteiden seurantaa, valvontaa ja optimointia varten kohdistus- ja uudelleenkohdistustarkoituksiin enintään 90 päivän ajaksi. Katso lisätietoja Sizmekistä alla olevasta linkistä, kohdasta Tiedonkeruu Sizmek­in suoritusten osalta.
  • Sophus3
    Sophus3 on verkkosivuanalyysien ja optimoinnin palveluntarjoaja. Katso lisätietoja Sophus3:sta alla mainitusta linkistä.
  • Adobe AudienceManager
    Tämän palvelun avulla voi laatia ja käyttää kohderyhmäsegmenttejä digitaalisten kanavien Data Management Platformina.
  • Smart Signals
    Yllä kuvatun käytön arvioinnin perusteella Smart Signals ohjaa personoitujen sisältöjen näyttämisen Volkswagenin verkkosivuilla. Tällöin ei kerätä tai käsitellä henkilötietoja.
  • Ensighten
    Ensighten on Tag Management -työkalu, joka ohjaa yllä kuvattuja tunnisteintegraatioita. Ensighten ei itse kerää henkilötietoja.

D. Seurantatyökalut

I. Adobe Analytics
Tämä verkkosivusto käyttää Adoben palveluja (Analytics, SiteCatalyst ja Dynamic Tag Manager) tämän verkkosivuston käyttäjien käytön arviointiin. Tietojen käsittely tapahtuu mainostamista, markkinatutkimusta tai internetsivuston tarpeenmukaista kehittämistä varten (verkkomedialain 15 §:n 3 kohdan mukaan). Adoben analyysiratkaisun avulla voimme analysoida Volkswagenin verkkotarjouksien käyttöprosesseja ja laatia jatkuvasti parannuksia. Analyysin elementtejä ovat esimerkiksi vieraillut verkkosivustot tai palvelut, viipymisaika sivustolla, napsautuspolku – eli teknisesti selvitettävissä oleva käyttömalli. Ilman henkilötietojen keräämistä ymmärrämme käytön perusteella, mitkä sivut, aiheet, tuotteet ja sisällöt ovat kävijöillemme tärkeitä.

Käyttötietojen selvittäminen on toiminnallinen osa näillä verkkosivuilla olevaa tarjontaa. Se koskee myös markkinoinnin kannalta olennaisia tietoja analyysitoimintoja käytettäessä. Huomaa, että toiminnallista seurantaa ja seurantaa markkinointitarkoituksessa voidaan ohjata toisistaan riippumatta. 

Adoben Dynamic Tag Managementin avulla me verkkosivujen tarjoajana voimme yhdistää palveluita joustavasti ja hallinnoida niitä helposti (esim. Adoben markkinointipalvelut) ja parantaaksemme yhteydenpitoa osallisten kanssa. Tunniste on verkkosivuston koodielementti JavaScript-ohjelmointikielessä. Se on upotettava jokaiseen haluttuun html-sivuun, jotta koodielementti voi aktivoitua verkkosivun avaamisen yhteydessä. Adobe Dynamic Tag Management säätelee tunnisteiden upotusta keskitettyyn kohtaan. Sen avulla voidaan valvoa, mitä palveluita mihinkin paikkaan yhdistetään, sekä kerätä tietoja ja aktivoida palveluja. 

Adoben palveluiden arviointia varten päätelaitteellesi tallennetaan evästeitä ja niistä kerätään tietoja, jotka tallennetaan myös Adobe Systems Software Ireland Limitedin (myöh. Adobe) palvelimille. Adobe Systems Incorporated -yrityksen pääsyä tietoihin käsiksi Yhdysvalloissa olevan toimipaikan kautta ei voi poissulkea, joten vastaava EU-vakiosopimus (riittävä takuu koskien tietojen käsittelyä muissa kuin Euroopan maissa) solmittiin. Sinulla on oikeus saada tietoja tästä vakiosopimuksesta.

Voit vastustaa tietojen keräämistä ja käsittelyä milloin tahansa tulevaisuutta varten tai painaa Opt out -painiketta alla mainitusta Adoben linkistä. Lisäksi voit vastustaa tietojen käsittelyä napsauttamalla seuraavaa linkkiä:

Napsauta tästä, jos haluat vastustaa Adobe Analyticsin tekemää arviointia.

Napsauta tästä, jos haluat ottaa Adobe Analyticsin tekemän arvioinnin uudelleen käyttöön.

Huomaa, että vastustuksesi Opt-Out-evästeiden muodossa toimii vain, jos selaimesi on asetettu siten, että evästeiden käyttö on sallittu. Jos poistat tämän evästeen, käytät toista selainta tai vaihdat laitetta, sinun on vastustettava Adobe Analyticsin käyttöä uudelleen. On hyvä tietää, että kaikkien evästeiden poistamisen yhteydessä myös edellä mainittu eväste poistetaan ja se on asennettava uudelleen. Lisätietoja evästeistä, katso yrityksemme Evästeiden ohjeet.

Adoben palvelimille tallennettujen tietojen yhdistäminen suoraan johonkin henkilöön on suljettu pois, koska Adobe Analyticsia käytetään asetusten ”Before Geo-Lookup: Replace visitor’s last IP octet with 0” ja ”Obfuscate IP-Removed” kanssa. Asetuksella ”Before Geo-Lookup: Replace visitor’s last IP octet with 0” varmistetaan, että ennen tätä niin sanottua geolokalisointia IP-osoite anonymisoidaan korvaamalla IP-osoitteen viimeinen oktetti nollilla. Käyttäjän suunnilleen arvioitu sijainti lisätään tilastollista arviointia varten seurantapakettiin, joka vielä sisältää täydellisen IP-osoitteen. Ennen seurantapaketin tallennusta IP-osoite korvataan yksittäisellä kiinteällä IP-osoitteella (tällöin puhutaan geneerisestä IP-osoitteesta), jos asetus ”Obfuscate IP –Removed” on määritetty. Tällöin IP-osoite ei enää ole mukana tallennetussa tietueessa.

E. Oikeutesi
Sinulla on milloin tahansa oikeus maksutta käyttää jäljempänä mainittuja oikeuksiasi suhteessa Volkswagen AG:hen. Katso lisätietoja oikeuksiesi täytäntöönpanosta kohdasta F.

Tietojen oikaisuoikeus: Sinulla on oikeus vaatia meitä korjaamaan itseäsi koskevat virheelliset tai epätäydelliset henkilötiedot.

Tietojen poistamisoikeus: Sinulla on oikeus tietosuoja-asetuksen 17 artiklassa mainittujen ehtojen täyttyessä vaatia tietojesi poistamista. Niiden mukaan voit esimerkiksi pyytää tietojesi poistamista, jos niitä ei enää tarvita sitä tarkoitusta varten, jota varten ne kerättiin. Lisäksi voit vaatia poistamista, jos käsittelemme tietojasi suostumuksesi perusteella ja perut tämän suostumuksen.

Käsittelyn rajoittamisoikeus: Sinulla on oikeus vaatia tietojesi käsittelyn rajoittamista, jos tietosuoja-asetuksen 18 artiklan ehdot täyttyvät. Tästä on kysymys esimerkiksi silloin, jos kiistät tietojen oikeellisuuden. Tietojen oikeellisuuden tarkastuksen ajaksi voit vaatia käsittelyn rajoittamista.  

Vastustamisoikeus: Jos käsittely perustuu yleiseen etuun tai tietojasi käytetään suoramarkkinointiin, sinulla on oikeus vastustaa tietojesi käsittelyä. Vastalause on sallittu, kun käsittely liittyy joko yleiseen etuun tai julkisen vallan käyttöön tai pohjautuu Volkswagen AG:n tai kolmannen osapuolen oikeutettuun etuun. Jos jätät vastalauseen, pyydämme sinua kertomaan syyt, joiden pohjalta vastustat tietojen käsittelyä. Lisäksi sinulla on oikeus vastustaa tietojen käsittelyä suoramarkkinointia varten. Tämä koskee myös profilointia, jos se liittyy suoramarkkinointiin. 

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen: Mikäli tietojen käsittely perustuu suostumukseen tai sopimuksen täyttämiseen, joka lisäksi tapahtuu automaattisen käsittelyn pohjalta, sinulla on oikeus saada tietosi jäsennetyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa ja siirtää nämä toiselle tietojenkäsittelijälle.

Peruuttamisoikeus: Jos tietojen käsittely perustuu suostumukseen, sinulla on oikeus peruuttaa tietojen käsittely suostumuksen yhteydessä tulevan käsittelyn osalta milloin tahansa maksutta.

Valitusoikeus: Sinulla on lisäksi oikeus valittaa tietojesi käsittelystä valvontaviranomaiselle (esimerkiksi Niedersachsenin osavaltion tietosuojavaltuutetulle). 

F. Yhteyshenkilösi

Yhteyshenkilö oikeuksiesi täytäntöönpanoa varten
Katso yhteyshenkilösi ja lisätietoja oikeuksiesi täytäntöönpanosta seuraavalta verkkosivulta https://datenschutz.volkswagen.de

Tietosuojavaltuutettu
Tietosuojavaltuutettumme on yhteyshenkilösi kaikissa tietosuojaan liittyvissä asioissa:

Datenschutzbeauftragter der Volkswagen AG
Berliner Ring 2, DE-38440 Wolfsburg

datenschutz@volkswagen.de

Päivitetty: Kesäkuu 2018